Nieuws
Lente dient zich aan

Een bericht van Marian Turkesteen: ‘Vanmorgen wandelde ik in en om het Sijtwendepark. Het viel me op dat er langs de Veurselaan heel veel sneeuwklokjes in bloei staan. Ik kon het niet laten er een foto van te maken. In deze tijd van het jaar kun je het Gewoon Sneeuwklokje, Galanthus nivalis, op veel plekken tegenkomen. Het is een bolgewas uit de Narcisfamilie. De bloemen hebben elk een eigen bloemstengel en hangen van de top van deze stengel naar beneden. Een bloem heeft zes bloemdekbladen, waarvan de buitenste drie langwerpig zijn en de binnenste drie, veel kortere, omgekeerd hartvormig zijn. In onze streken wordt het sneeuwklokje van oudsher gezien als de eerste boodschapper van de komende lente. Nou, wat mij betreft komen er nog heel veel sneeuwklokjes bij. Op naar het voorjaar’. Dat de lente er aan komt viel ook Ap de Heus op. Die fotografeerde een veld narcissen.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter