Activiteiten
Niet Schieten in Theater Ludens

Dit is het programma van Theater Ludens, Burg. Feithplein 95  Voorbiug. Tel. 070 – 387 1168: alleen tijdens openingstijden van de kassa. Kassa geopend zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en één uur voor iedere voorstelling.  Het betreft de periode  van vrijdag 23 februari tot en met donderdag 29 februari.

Vrijdag 23 februari: Cabaret / Niet Schieten / Mannen van Niks. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 20,00.

Een hilarische voorstelling over mannenvriendschap die doet denken aan The Hangover. In Mannen van Niks trekken Maarten, Arend en Erik zich terug op Terschelling (Schylge) om hun leven, hun prestaties en hun relatie te overzien. Reflecteren schijnt dat te heten. Het eiland maakt echter veel los. De vriendschap blijkt vastgeroest in herkenbare patronen. Arend, de man van de drankbevoorrading en altijd op zoek naar bewondering. Maarten, de man van de constante selfies en de onnavolgbare filosofie. Erik, de man van de onstopbare creatieve invallen die voortdurend op zoek is naar de aandacht van leuke dames. Ze nemen elkaar continu de maat en als Erik dan ook nog eens “zomaar” verdwijnt tijdens een avond stappen komt de zaak flink op scherp te staan. Door een subliem decor en schitterend beeldmateriaal van het eiland, waan je je tijdens deze theatertrip op Terschelling. Dus als je zin hebt om een paar dagen met wat vrienden even helemaal weg te zijn, kom dan naar Mannen van Niks. Maar wees voorbereid: hierna is niks meer hetzelfde.

 Zaterdag 24 februari: Muzikaal Entertainment  / Cesar Zuiderwijk / De naakte waarheid. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 22,00.

Na 50 jaar Golden Earring, met wereld hits als Radar Love, Twilight Zone en When the lady smiles, met ettelijke tours over de hele wereld, nu met zijn nieuwe band Sloper (samen met Mario Goossens, de drummer van Triggerfinger) en 5 solo theatervoorstellingen zijn er genoeg verhalen te vertellen, drumpartijen en solo’s te spelen.

Van zijn allereerste drumstel van augurkenblikken tot het meest recente showdrumstel met de nodige elektronica en gadgets, het staat er allemaal. Met de onmiskenbare drumhumor een programma voor jong en oud, vergeet vooral niet je stokken mee te nemen want je weet nooit wat er gaat gebeuren.

Meet en greet en signeren na afloop.

In De naakte waarheid hoor je natuurlijk fenomenale drumpartijen. Zuiderwijk zal zowel op zijn allereerste drumstel van augurkenblikken spelen als op de nieuwste elektronische variant. Daarnaast krijg je tips over verschillende drumtechnieken en brengt hij met een flinke dosis humor de beste verhalen.

Zondag 25 februari: Special / De Amaibele Schoften / Het Wijncabaret. Aanvangstijd 15.00 uur. Toegangsprijs € 18,00.

De Aimabele Schoften zijn liefhebbers van het leven en daar hoort regelmatig een goed glas wijn bij. Dat zij over dit goddelijke vocht een muzikaal cabaret hebben gemaakt is dus niet zo verwonderlijk. Izak, Ferdinand en Marcel bekijken de wijn van meerdere kanten. Een ode wordt zo maar afgewisseld met een afkraker. Er komt een oom voorbij die op feestjes interessant doet over wijn. Wat moet je zeggen als je een glas aangeboden krijgt? Wanneer sla je de plank mis?

Er blijken ook een aantal lijntjes te lopen tussen wijn en vrouwen. Opmerkelijk. Wat weten we eigenlijk over wijn? En wat valt er nog te leren? Frankrijk komt voorbij, het vinologisch basisland. Er valt een fles te winnen. Het publiek wordt uitgedaagd om zelf druiven te gaan stampen. Er zijn verhalen. Er is muziek. En goeie teksten. Geschreven met een mooie fles binnen handbereik. “Ik drink nooit meer dan genoeg voor me is” is het motto van de Schoften. Het kan niet op.

Donderdag 29 februari: Lunchconcert / Essenza Ensemble. Aanvangstijd 12.30 uur. Toegangsprijs € 9,00. 

 Het Essenza Ensemble bestaat uit: Luca Roncato, fluit. Simon Redshaw, klarinet, Ana Enriqueta Sánchez, viool, Lluïsa Paredes, cello en Nadia Tumiwa, piano. Het Essenza Ensemble is een eclectisch ensemble waarvan de leden afkomstig zijn uit Duitsland, Australië, Spanje en Indonesië. Het was de componist Arnold Schoenberg die deze musici in 2022 op Codarts, Rotterdam bij elkaar bracht. Hij gebruikte de fluit, klarinet, viool, cello en piano om een bewerking te maken van zijn bekende Kammersymphonie nr. 1.  Naast dit baanbrekende werk uit 1906, speelt het ensemble een verzameling bewerkingen van meesterwerken uit het verleden.

Donderdag 29 februari: Theater Cinema / De keuze van Martin Koolkoven / The color purple (VS 1985). Aanvangstijd 19.30 uur. Toegangsprijs € 16,00.

 Drama van Steven Spielberg.Met o.a. Whoopi Goldberg, Danny Glover, Oprah Winfrey, Margaret Avery en Adolph Caesar. Alice Walkers veelgeprezen, gelijknamige roman over de jonge zwarte Celie die aan het begin van de twintigste eeuw in het Amerikaanse Zuiden opgroeit in een wrede, onrechtvaardige wereld, werd kundig verfilmd door Steven Spielberg die comédienne Whoopi Goldberg haar doorbraakrol bezorgde.

De lesbische thema’s uit het boek tussen Celie en haar echtgenoots geliefde (Margaret Avery) verdwenen tot verdriet van velen grotendeels, maar de filmmaker zorgt met zijn prima acteurs, onder wie Oprah Winfrey in haar filmdebuut, voor krachtige, aangrijpende scènes.

Altijd al eens les willen hebben van een echte Hollywood regisseur?  Martin Koolhoven behoeft eigenlijk geen introductie. Als een van de bekendste Nederlandse filmmakers deelt hij zijn inzichten in film al jarenlang in programma’s als Op1, De Wereld Draait Door en zijn eigen tv-programma De Kijk van Koolhoven.

In De Keuze van Koolhoven neemt regisseur Martin Koolhoven (Brimstone, Oorlogswinter) je een avond mee in zijn fascinatie voor films. Het eerste uur behandelt Martin a.d.h.v. door hem uitgekozen filmfragmenten het thema van de avond, na de pauze volgt een hoofdfilm, vanavond is de titel the color purple. Na afloop is er tijd voor een gezellige nazit, mét Martin natuurlijk. Martin Koolhoven is één van Nederlands meest succesvolle filmmakers, die zowel eigen scenario’s verfilmde als die van anderen. Martin eet en drinkt film; over hem schreef HP De Tijd ooit dat er celluloid door zijn aderen stroomt.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter