Nieuws
Zorgen over jeugdzorg

Het CDA is bezorgd over recente ontwikkelingen binnen het regionale samenwerkingsverband Jeugdhulp Haaglanden. Aanleiding is het vertrek van gemeente Den Haag uit het samenwerkingsverband wat betreft de ambulante jeugdzorg en de gevolgen daarvan voor de overige gemeenten in de regio Haaglanden, waaronder Leidschendam-Voorburg.

Voor het CDA blijft het streven onveranderd: het leveren van de beste en meest passende zorg voor ieder kind in de regio. Op dit moment is er een open house constructie, waarvan het CDA wil weten of iedere aanbieder hierin kan meedingen. Het CDA wenst helderheid over de deelname van zorgaanbieders en vraagt naar mogelijke kwaliteitseisen om de zorg te sturen.

Het CDA hecht groot belang aan een goed gereguleerde toegang tot de jeugdzorg. De partij overweegt of het altijd noodzakelijk is om een kind te laten behandelen, of dat er ingezet moet worden op het versterken van ondersteuning vanuit de naaste omgeving. De partij stelt zich de vraag hoe er gezorgd kan worden dat jeugdzorg alleen ingezet wordt als dit passend is.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter