Activiteiten
Ensemble viert 25 jaar in Huygensmuseum

Op zondagochtend 11 februari, tussen 11.00 en 12.00 uur, geeft Ensemble Rossignol een concert in het Huygensmuseum. Opgericht door Alice Gort-Swintynk (klassiek zang/blokfuit) en Elly van Munster (chitarrone/gitaar), viert het ensemble zijn 25-jarig bestaan en put inspiratie uit de zang van de nachtegaal.

Het programma omvat imitaties van nachtegaalklanken door stem, Odi quel Rosignolo (D’India) en op blokfluit, Engels Nachtegaeltje (Jonkheer Van Eyck). Composities als Adelaïde (Van Beethoven) belichamen de roep van de nachtegaal, vaak geassocieerd met hoop en verlies. De zangvogel, ooit leraar van liederen, brengt nu stilte, onbeantwoorde roepen en een scala aan emoties, van smoorverliefdheid tot verlangen. Instrumentale stukken van Tessarini, De Boismortier en een gitaarsolo van Coste complementeren het gevarieerde repertoire.

Inloop met koffie/thee vanaf 10.30 uur in de 17de-eeuwse keuken. Begin concert 11.00 uur in de Pronkzaal van Huygens Hofwijck. Tickets kosten €19,95; voor vrijwilligers en verenigingsleden €17,50. Reserveren via secretariaat@huygensmuseum.nl

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter