Activiteiten
Eric Clapton bij Theater Ludens

Dit is het programma van Theater Ludens, Burg. Feithplein 95, Voorburg. Tel. 070 – 387 1168: alleen tijdens openingstijden van de kassa. Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur  en één uur voor iedere voorstelling.  

Vrijdag 1 maart: Concert / OCOBAR / Forever Clapton. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 20,00. 

In 2025 wordt Eric Clapton 80 jaar. De heren van Ocobar zijn enorme liefhebbers van zijn muziek. Eerder maakten ze al de voorstelling Wonderful Tonight. In Forever Clapton vieren ze de muzikale hoogtepunten uit zijn bewogen leven. Van nummers van de Yardbirds en Cream naar de songs uit de jaren 70 en 80 tot aan zijn laatste meesterwerken; waaronder Sunshine of your love, Forever Man, Tears in Heaven en Layla. Lekker ruig of juist ‘unplugged’. De drie rasmuzikanten van Ocobar hebben hun sporen ruim verdiend. Bassist en zanger Bart Wijtman neemt de vocals van Clapton voor zijn rekening. Cok van Vuuren speelt alle akoestische en elektrische gitaren. Rob Wijtman drumt en speelt keyboard. Forever Clapton van Ocobar is een muzikaal verjaardagscadeau voor de legendarische gitarist en zanger Eric Clapton.

 Zaterdag 2 maart: Local Heroes / POPCAFE. Aanvangstijd 19.30. Toegangsprijs € 1,00 (alleen reserveren via de website).

 Wegens overweldigend succes organiseren Theater Ludens en Muziekschool Voorburg ook dit seizoen het PopCafé.Op de ze avond treden meerdere bands uit Leidschendam- Voorburg op. De beste en leukste bands spelen de pannen van het dak!  Muziekschool Voorburg en Theater Ludens zijn blij dat ze enthousiaste en goeie amateurbands de kans kunnen geven om op te treden. Wat is er nou gezelliger dan op zaterdagavond op de hoek, naar een paar bandjes te gaan kijken onder het genot van een lekker drankje… Het POPcafé is mogelijk gemaakt door Cultuur&Co., het subsidieplatform van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Zondag 3 maart: Jeugdtheater /IJsbeerinc / Toeti 4+. Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 10,50. 

Gio en Cipe zitten te vissen in een lelijke, vieze, warme, stinkende stad. Wanneer ze een oude ijsmachine opvissen, krijgt Cipe plots een idee. ‘Ik wil ijs maken voor de hele stad: een toeti per tutti!’ Maar hoe kom je aan zoveel ijs? Op de Noordpool natuurlijk! Eindelijk op avontuur! De wereld blijkt groter, mooier en gevaarlijker dan ze ooit hadden kunnen bedenken. Eenmaal op de Noordpool komen ze een ijsbeer tegen. Kan hij hen soms aan ijs helpen? En wat zal er gebeuren als straks alle ijsmachines op volle kracht draaien? TOETI (4+) is een beeldende voorstelling met twee spelers, poppen, livemuziek en video. Het is het derde deel van het diner-drieluik van IJsbeerINC. dat laat zien waar eten vandaan komt en wat dat doet met de wereld om ons heen. Een speelse voorstelling waarin de verbeelding aan de macht is met een ijsje toe!Pssst… Wist je dat bijna al het decor in TOETI van plastic zee afval is gemaakt?

Donderdag 7 maart: Cabaret/ Gavin Rijnders / Glittermoe. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,00.

Gavin is wel een beetje klaar met constant aan zichzelf werken. Na iedere fout die hij begaat, vergeet hij de wijze les te leren, maar hij schrijft er wel een liedje over. Dus zijn debuutvoorstelling gaat over de kunst van “ja, weet ik veel?!” Iedere keer wanneer hij denkt beter te weten, wordt het tegendeel bewezen, maar slechte keuzes worden goede verhalen. Dus is het niet makkelijker om even niks zeker te weten?

In 2019 belande Gavin Reijnders met zijn ukelele in de finale van het Leidse Cabaret Festival. De jury van het festival prees hem voor het laten horen van een ander geluid binnen de cabaret context. Volgens de jury is hij “Een jongen die graag woont in zijn liedjes. Zijn nummers zijn ijzersterk.” Na de finalistentour ging hij door en speelde hij op plekken als Amsterdam Fringe Festival en Lowlands.

In 2022 wint Gavin het BNNVARA tv-programma Ik Ga Stuk!, waar Stefano Keizers op zoek gaat naar nieuw comedytalent. In het programma neemt hij via liedjes wraak op z’n pestkop van vroeger, legt hij uit dat ‘ie meer is dan een Gay Best Friend en solliciteert hij voor een functie bij het programma Temptation Island.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter