Nieuws
42% zoekt het liefst eigen Valentijnscadeau uit
Valentijnsdag is morgen. Stel u voor: u krijgt een cadeau van uw partner, u maakt het open en u ziet wat anders dan dat u verwacht had. Een enorme domper natuurlijk. Eén op de drie Nederlanders geeft aan weleens teleurgesteld te zijn geweest met een cadeau dat ze van hun partner hebben gekregen. Dit blijkt uit onderzoek van Panel Inzicht.
Is Valentijnsdag voor u een moment om uw liefje te verrassen met een mooi cadeau? Daar doet u hem of haar waarschijnlijk een groot plezier mee. Uit het onderzoek van het internationale couponplatform blijkt namelijk dat Nederlanders best materialistisch zijn. 89% van de mensen met een relatie vindt het namelijk belangrijk dat zijn of haar partner middels een cadeau waardering toont.
Heeft u iets leuks in gedachten? Denk dan nog even goed na of u uw wederhelft hier wel écht gelukkig mee maakt. 32% van de Nederlanders met een relatie zegt namelijk niet altijd even blij te zijn met de cadeautjes die zij ontvangen van hun partner. Vooral vrouwen zijn vaak de dupe van slecht gekozen cadeaus. Uit het onderzoek blijkt dan ook dat vrouwen (38%), ten opzichte van mannen (27%), vaker teleurgesteld worden door de cadeaus van hun partner. De jongere generatie (18 tot 34 jaar) blijkt het meest kieskeurig te zijn als het om cadeautjes gaat.
In een poging teleurstellingen te voorkomen, zoekt 42% liever zijn/haar eigen cadeautjes uit in plaats van dat hun partner dat doet. Opvallend is dat ondanks alle teleurstellingen aan de kant van de vrouwen, het toch de mannen (47%) zijn die liever het heft in eigen handen nemen als het gaat om cadeaus uitzoeken. Daarentegen vindt ongeveer zes op de tien (58%) het toch nog erg leuk om zich te laten verrassen. Vooral 65-plussers houden van deze spanning.
Bijna één derde van de Nederlanders (32%) zegt een stuk minder aan cadeaus voor hun partner uit te geven dan aan het begin van hun relatie. Hierbij gaat het met name om de jongere generatie van 18 tot en met 34 jaar. Ook mannen (36%) hebben de neiging dit te doen, ten opzichte van 29% van de vrouwen.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter