Nieuws
Foto’s sluipverkeer leiden tot bedreiging

Een inwoner van Leidschendam die op verzoek van CDA-gemeenteraadslid Lieke Muller foto’s maakte van sluipverkeer in Leidschendam-Centrum, is gistermiddag bedreigd door  een automobilist. Het incident deed zich voor bij de Sluisbrug. Vanwege de afsluiting van de N14 zoeken veel automobilisten een sluiproute. De betrokken bestuurder reed daarbij, tegen de rijrichting in, over de Delftsekade richting Sluisbrug. Toen hij in de gaten kreeg dat hij was gefotografeerd zette hij zijn auto aan de kant en kwam dreigend op de fotograaf af. Scheldend eiste hij inzage in de foto’s. Ook dreigde hij betrokkene ‘klappen’ te geven. De fotograaf werd door hem ook gefotografeerd met  de tekst dat als hij een bekeuring binnen zou krijgen, hij betrokkene wel zou weten te vinden.

De beelden staan op de site van Omroep West. Vanavond praat de gemeenteraad over het sluipverkeer en de aanpak ervan. Dit naar aanleiding van een petitie van omwonenden, en een motie van SP-gemeenteraadslid Ed van der Schaft. Daarin worden B&W gevraagd maatregelen te nemen om een einde te maken aan het sluipverkeer in de Oude Raadhuisstraat en Regthuysstraat. De Delftsekade mag opgereden worden vanaf de rotonde met Vlietweg/Nieuwstraat. Halverwege moet men echter de Oude Raadhuisstraat. Via de Regthuysstraat komt men dan in de Damhouderstraat. Door daar linksaf te slaan wordt de Sluisbrug bereikt. Menig automobilist rijdt echter de Oude Raadhuisstraat niet in, doch rijdt rechtdoor over de Delftsekade tot bij de Sluisbrug, ook al is dat formeel verboden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter