Mening
U zegt het maar: moeras in plaats van park

‘Als het ook maar even flink doorregent staan grote delen van het Voorburgse park Vreugd en Rust blank. Vooral het deel tussen Oosteinde en Vliet is betroffen, doch ook het stuk tussen Oosteinde en Parkweg kan het vele water regelmatig niet verwerken. Dus: gras onder. Nu besteedt de gemeente zo’n miljoen euro aan het terugbrengen van het park in de staat van 1850, toen J.D. Zocher de tuinarchitectuur ontwierp. Mij is niet bekend of de groene gazons ook toen al te kampen hadden met wateroverlast. Denk het niet. Maar in het kader van de restauratie was het wellicht handiger geweest als er wat duiten waren besteed aan het ophogen van de ‘moerasdelen’ in het park. Zeker in de wetenschap dat meer regen leidt tot een hoger peil in de Vliet dat op zijn beurt weer het grondwater opstuwt’.

(Z.S.)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter