Nieuws
Eerste MKB Regio Event trekt meer dan 200 bezoekers

Het eerste MKB (midden- en kleinbedrijf) Regio Event, georganiseerd door MKB Den Haag, MKB Leidschendam-Voorburg en MKB Westland, heeft meer dan 200 bezoekers getrokken. De burgemeesters Jan van Zanen (Den Haag), Bouke Arends (Westland) en Martijn Vroom (Leidschendam-Voorburg) gingen met elkaar in gesprek. Hierbij werd het belang van samenwerking tussen verschillende regio’s en het benutten van kansen benadrukt, waarbij faciliteren vanuit de overheid werd genoemd als cruciale factor voor succes.

Voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof benadrukte het positivisme van ondernemers en riep hen op vooral niet te wachten op de overheid maar zelf de mouwen op te stropen, want ondernemers zijn niet voor niets ondernemend. De voorman van het MKB gaf een duidelijk signaal af naar de overheid: 99% van de ondernemers valt onder het MKB. Kijk naar hun belangen als regel, in plaats van te richten op de uitzondering van 1% grootbedrijven, hetgeen nu het geval is. Het maken van regels voor die 1% belemmert 99% van de ondernemers in hun dagelijkse werkzaamheden.

Vanuit de aanwezigen kwam de oproep tot een vervolg op deze bijeenkomst. Unaniem sloten de voorzitters zich hierbij aan, ook volgend jaar staat er een gezamenlijk evenement op de kalender van de drie MKB-verenigingen. (foto Sarah Vlekke) Video: https://youtu.be/M9NurKhU_os?si=kAC9tib6kt2DxRnN

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter