Nieuws
Maatregelen tegen sluipverkeer Damcentrum

Verkeersregelaars, meer handhavers en inzet van de politie; met deze middelen zal het sluipverkeer in Leidschendam-Centrum worden bestreden nu de Vliettunnel in de N14 dicht is. Dat heeft wethouder Jeffrey Keus in de gemeenteraad gezegd. De verkeersregelaars staan er met ingang van vanmorgen.

Bewoners van met name het gebied tussen Delftsekade, Nieuwstraat en Damhouderstraat gaven de wethouder voor het debat een petitie waarin om maatregelen werd gevraagd. Ook lag er een SP-motie die vroeg om actie in de Oude Raadhuisstraat en Regthuysstraat.

Keus gaf aan dat er sprake is van een ‘korte tijd’ van hinder, die tegelijk nooit helemaal is uit te sluiten. Hij zei echter die hinder tot een minimum te willen beperken. De wethouder stelde dat het eigenlijk beter gaat dan verwacht met het verkeer dat last heeft van de tunnelafsluiting, die nog twee weken duurt.

Desalniettemin erkende Keus dat er knelpunten zijn. Keus sprak over ‘onwenselijke situaties’ in de genoemde straten. Vandaar de aangekondigde maatregelen. Van der Schaft trok vervolgens zijn motie in. (foto’s Ed van der Schaft, P.B.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter