Nieuws
Vergadering gemeenteraad vol incidenten

De vergadering van de gemeenteraad is gisteravond door een aantal incidenten ontsierd. Eerst vlogen coalitiepartijen D66 en VVD elkaar in de haren over de opvang van asielzoekers, later kreeg CDA het aan de stok met GBLV en D66 bij de aanpak van sluipverkeer in het centrum van Leidschendam.

In het debat over de asielzoekers hekelde Mahjoub Mathlouti (D66) het feit dat zijn VVD-collega Sabrina van den Heuvel met een eigen motie was gekomen. Hij stelde dat die move niet de schoonheidsprijs verdiende ‘en dat weet u heel goed’.

Van den Heuvel eiste dat Mathlouti die opmerking terug nam. Dat deed hij echter niet. Hij verweet de VVD geen contact te hebben opgenomen met andere partijen en niet te hebben willen samenwerken. ‘De VVD-motie had netter gekund’.

Het VVD-raadslid verweet haar collega vervolgens ‘op de man’ te spelen terwijl in de gemeenteraad was besloten dat niet meer te doen. ,,Dit is geen uitleg, ik wil een inhoudelijke reactie’’, aldus Van den Heuvel. De reactie van Mathlouti: ,,Hier blijft het bij.’’

Burgemeester Martijn Vroom riep de beide raadsleden vervolgens in een schorsing bij zich. Tegen het einde van het debat over de opvang van de asielzoekers erkende Mathlouti dat hij zich ‘wat scherp’ had uitgelaten. ,,Dat had iets anders gekund.’’

Inzake het sluipverkeer in het Damcentrum stelde het CDA bij monde van Lieke Muller voor het debat breder te trekken dan alleen de problemen in enkele straten en het ook te hebben over veiligheid. Zij verwees daarbij onder andere naar de bedreiging van een inwoner die voor het CDA foto’s maakte van de verkeersoverlast, door een automobilist.

Haar voorstel werd echter verworpen. Via social media verweet het CDA (Lieke Muller) vervolgens de coalitie dat zij het incident met de bedreiging kennelijk niet waard vonden te bespreken. Dat leverde meteen een golf van verontwaardigde reacties op.

Marien van Wijk (GBLV): ,,De socials staan er vol mee. Haal het er af. Ga niet met modder gooien.’’ Wouter Jorissen (D66): ,,Dit is zwaar ongepast. Hier worden tegenstellingen oppositie coalitie opgeroepen.’’ Burgemeester Vroom: ,,Mevrouw Muller zal hier wel nota van nemen. Hoop ik.’’

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter