Nieuws
Vragen over wanbetalers

Het CDA wil van B&W informatie over ‘wanbetalers’ zorgverzekering. Dat blijkt uit vragen van gemeenteraadslid Diederik Visser: ‘Kent de gemeente cijfers betreffend ‘wanbetalers’ zorgverzekerden? Is het college van B&W het met het CDA eens dat in het kader van preventief beleid, volksgezondheid en uiteraard het medisch welbevinden van deze groep, het wenselijk is dat het niet betalen van de zorgpremie moet worden tegengegaan? Ziet het college mogelijkheden om via voorlichting en/of bemiddeling bij en met zorgverzekeraars en CAK, actief op te treden om het aantal ‘wanbetalers’ in onze gemeente terug te brengen? Ziet het College mogelijkheden actief met deze personen – bijvoorbeeld via het sociaal servicepunt – te werken aan het oplossen van deze ‘goede betalers met premie-achterstand’? Betreft het bij de groep ‘wanbetalers’ ook verzekerden die via de speciale zorgverzekering, de gemeentepolis, die de gemeente aanbiedt? Zo ja is het mogelijk deze groep daarvoor actief te benaderen en ze voor dit stigma te behoeden?’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter