Nieuws
Nederlandse ambassadeur in Iran bij Maartens College

De ambassadeur van Nederland in Iran, Frank Mollen, heeft een bezoek gebracht aan twee klassen van het Sint-Maartenscollege in Voorburg. Hier lezen de leerlingen het boek Persepolis van Marjane Satrapi, een verhaal over een meisje dat opgroeit tijdens de islamitische revolutie in Iran. De heer Mollen vertelde onder andere over het grote verschil tussen de Iraanse burgers en het regime, de uitdagingen die de relatie tussen Iran en Nederland overheersen, en de kansen die er liggen voor goede samenwerking (klimaat, landbouw, irrigatie). Ook vertelde hij over het hippe en levendige (alcoholvrije) uitgaansleven van de Iraniërs, de hoopvolle muziek die uit de speakers door de ramen naar buiten komt als je door de straten van Teheran loopt, en over de prachtige bergen die boven de stad uittorenen.

De leerlingen lezen het boek Persepolis, omdat ze zo in aanraking komen met een andere vorm van literatuur: de graphic novel. Bovendien gaat dit boek over cultuur- en klassenverschillen, maar ook over oorlog en vooroordelen. Om de leerlingen te helpen de geschiedenis, cultuur en achtergrond beter te begrijpen, hebben de docenten de ambassadeur uitgenodigd. De leerlingen hebben veel goede vragen gesteld en waren onder de indruk van zijn verhalen. Zo waren de leerlingen benieuwd naar de samenwerking tussen de ambassade en de lokale bevolking, maar ook naar hoe een ambassadeur de standpunten in Iran kan vertegenwoordigen. Ze waren ook zeker kritisch en hadden meer vragen dan waar tijd voor was. De heer Mollen gaf aan dat zij hun vragen gerust nog per e-mail konden insturen. (foto Ap de Heus)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter