Nieuws
Snellere behandeling voor hartpatiënt

Op de Spoedeisende Hulp (SEH) van ziekenhuis Westeinde (HMC) is de Eerste Hart Hulp (EHH) geopend. Door de EHH onderdeel te laten zijn van de SEH, kunnen hartpatiënten sneller en beter worden geholpen.

Op de SEH komen per jaar ruim 8000 patiënten met acute hartklachten. ,,Ongeveer 15 procent van de patiënten die we jaarlijks op de SEH zien is een hartpatiënt”, vertelt cardioloog Robert Grauss. ,,Denk aan mensen met hartkloppingen, klachten van kortademigheid of pijn op de borst.”

,,De SEH is de beste plek voor de nieuwe Eerste Hart Hulp”, legt Robert uit. ,,Bij de SEH komen patiënten binnen via de ambulances of de huisartsenpost. Daar vindt de eerste triage plaats. Bij levensbedreigende situaties wordt de patiënt op de SEH behandeld, waar met de specialisten daar snel kan worden overlegd. Als het minder levensbedreigend is, dan kan de patiënt direct naar de EHH.”

De nieuwe locatie betekent voor de patiënt dat hij sneller wordt geholpen door gerichte diagnostiek, zorg en service. De Eerste Hart Hulp is daarnaast een combinatie tussen spoedeisende hulp en een klinische afdeling. Patiënten kunnen met acute klachten op de Eerste Hart Hulp direct worden behandeld, maar er is ook een mogelijkheid om de patiënt voor een langere periode zorgvuldig te observeren én waar onderzoek wordt gedaan om zo snel mogelijk de oorzaak van de klachten vast te stellen. Robert: ,,Doordat de patiënt direct op de Eerste Hart Hulp kan worden gezien, zorgt het voor minder druk op de SEH en omdat het merendeel van de patiënten met hartproblemen na behandeling weer naar huis kan, voorkomen we ook onnodige opnames op de afdeling Cardiologie.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter