Nieuws
U zegt het maar: Even wat uitleg

‘Dinsdagavond besprak de gemeenteraad de opvang van 448 asielzoekers. Een debat vol stekeligheden tussen woordvoerders van de coalitiepartijen D66 en VVD. Ook GroenLinks-gemeenteraadslid Kees Elenbaas deed een duit in het zakje. Hij wilde van VVD-collega Sabrina van den Heuvel weten of het een nieuwe manier van werken was om moties via Vlietnieuws wereldkundig te maken nog voordat de gemeenteraad het stuk bezat. Even wat uitleg: Vlietnieuws kreeg zondagavond een persbericht van de VVD over de motie. Dat werd verwerkt in een stuk dat maandagochtend op de site verscheen. Vlietnieuws was daarmee de eerste die een en ander publiceerde. Sabrina van den Heuvel reageerde op de uitspraak van Elenbaas door erop te wijzen dat er al eerder een persbericht was uitgegaan van een motie-ChristenUnie die GroenLinks met een handtekening steunde. Ook hier wat uitleg: de redactie van Vlietnieuws kreeg woensdag 7 februari een mail over de betreffende motie. Die informatie werd verwerkt in een bericht op donderdag 8 februari. Beide gemeenteraadsleden hadden een en ander kunnen weten als zij contact met Vlietnieuws hadden gezocht voordat zij hun uitspraken in de gemeenteraad deden’.

(De redactie)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter