Nieuws
Bouwstart jongerenflat in 2025

De 1828 Groep wil in 2025 starten met de bouw van een jongerenflat Vlietweg 3 en 8A in Leidschendam. Over de bouw wordt al jaren gesproken. Omwonenden zijn er fel op tegen.

In de flat moeten 138 woningen komen: 85 procent in de sociale huur (tot 880 euro per maand), 15 procent in het middensegment (880 tot 1027 euro per maand). De woningen zijn bedoeld voor jongeren tussen 18 en 28 jaar. Ze morgen er maximaal vijf jaar wonen.

In een zogenoemde anterieure overeenkomst die wethouder Bianca Bremer met de topman van de 1828 Groep, Ernest van der Meyde, heeft getekend staat dat de helft van de 138 woningen voorbehouden is aan jongeren uit Leidschendam-Voorburg.

Voor de bouw moet het bestemmingsplan – nu omgevingsplan geheten – gewijzigd worden. Dat omgevingsplan ligt vanaf 23 februari tot en met 4 april ter inzage. Eenieder kan daar tegen een zienswijze indienen.

Nadat B&W die zienswijzen heeft afgehandeld gaat het al dan niet gewijzigde omgevingsplan naar de gemeenteraad. Die moet er uiteindelijk mee instemmen. Alsdan kan gestart worden met het aanvragen van vergunningen voor sloop/nieuwbouw.

Omwonenden hebben al laten weten de bouw desnoods door een gang naar de rechter te willen tegen houden. Vlietweg 3 is in handen van de 1828 Groep, Vlietweg 8A is van de gemeente. (foto gemeente LV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter