Nieuws
Meijendel trekker voor inwoners Leidschendam-Voorburg

Van alle bezoekers van Meijendel en het strand tussen Scheveningen en Wassenaar komt 49,7 procent uit Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Den Haag. De inwoners van Wassenaar en Den Haag komen vooral uit aan het gebied grenzende woonwijken. Meijendel en de strandstrook trekt maar 5,5 procent van de bezoekers van buiten de provincie Zuid-Holland.

Dat is gebleken uit een onderzoek dat Resono op basis van mobiele data voor de provincie heeft gedaan. Het rapport is ook voorgelegd aan waterbedrijf Dunea en het Nationaal park Hollandse Duinen. De helft van alle bezoekers blijft maar een uur, 33 procent tussen 1 en 2 uur. Men komt veelal met de auto. Vaak gaat het om gericht bezoek aan Meijendel centrum, het strand bij het Zwarte Pad (Den Haag) of de Wassenaarse Slag. Voorzieningen (met name horeca) vormen een extra magneet.

In de periode april-augustus is het bezoek twee maal zo hoog als buiten deze periode. Datzelfde geldt voor bezoek in de weekeinden versus door de week. Mensen komen vooral tussen 10 en 15.00 uur; op zaterdagen tussen 12 en 14.00 uur. De zonering in het gebied werkt. Gebieden die rustig moeten blijven worden ook weinig bezocht. In aantal bezoekers per vierkante meter scoort Meijendel centrum het hoogst gevolgd door entrees van het gebied zoals bij de Haagse watertoren.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter