Nieuws
Tram 19 in 2025 naar TU Delft Campus
Er is een nieuwe planning voor de werkzaamheden aan tramlijn 19 op de TU Delft Campus nadat deze in 2023 werden stilgelegd. Een leveringsfout van een kabel en het lastig kunnen vinden van een leverancier voor een speciaal betonmengsel waren daarvan de oorzaak. Voor beide tegenvallers is inmiddels een oplossing gevonden.  De nieuwe planning is nu klaar en de eerste voorbereidende werkzaamheden zijn gestart. De tramlijn zal in de tweede helft van 2025 na station Delft doorrijden naar TU Delft Campus. Er is vanaf nu ongeveer een jaar nodig om de hele trambaan aan te leggen. In het voorjaar en de zomer van 2025 worden vervolgens alle installaties uitvoerig getest en wordt trampersoneel opgeleid. Dit zogenaamde test- en proefbedrijf duurt circa een half jaar. Aansluitend kan tramlijn 19 in de tweede helft van 2025 in gebruik worden genomen.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter