Nieuws
Vrije busbaan Binckhorst

Den Haag gaat langs de Binckhorstlaan, tussen de Zonweg en de Mercuriusweg, een vrije busbaan aanleggen. Die moet in 2025 in gebruik genomen worden. De HTM-buslijnen 26 en 28 die beiden Station Voorburg aandoen, gaan er gebruik van maken. De busbaan is tijdelijk; de toekomstige tramverbinding Den Haag CS, Binckhorst, Station Voorburg gaat hem vervangen. Naar verwachting wordt die tramlijn in 2030 aangelegd. De Haagse wethouder Robert van Asten: ,,Dit is een belangrijke stap voor de bereikbaarheid van de Bickhorst. Met deze nieuwe buslijn kunnen mensen sneller en comfortabeler naar hun werk en naar huis reizen. We werken momenteel de plannen voor een hoogwaardige tramlijn over de Binckhorst uit, maar dat duurt ook nog even. Ik ben erg blij dat we de mensen die in de Binckhorst wonen en werken in de tussentijd een snellere busverbinding kunnen bieden.”

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter