Activiteiten
Cabaret, Lucky Fonz, Hella en Freek de Jonge in Ludens

Dit is het programma van Theater Ludens voor de komende tijd. Tel. 070 – 387 1168: alleen tijdens openingstijden van de kassa . Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur  en één uur voor iedere voorstelling.

Vrijdag 8 maart: Cabaret en wetenschap / Patrick Nederkoorn & Sjoerd Groeskamp / Overvloed. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 22,50.

Welkom in het jaar 2100. Zet je radio aan en hoor hoe het de wereld is vergaan. Staat Nederland op palen? Ziet de Amazone zwart? En is die laatste ijsbeer al verdronken? Of wordt er bij het Greta Thunberg-monument gevierd dat we klimaatverandering hebben gestopt? In de theatervoorstelling Overvloed komen verschillende toekomstscenario’s aan bod in een mix van cabaret en wetenschap. Fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp en cabaretier Patrick Nederkoorn bundelen hun krachten en nemen het publiek mee in hun verbeelding over de gevolgen van klimaatverandering.

Zaterdag 9 maart: Cabaret / Lucky Fonz III / Moederland. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,50. 

 Lucky Fonz III, één van Nederlands meest geliefde zangers en tekstdichters, bekend van hits als Ik heb een meisje, Linde met een E en Kwantumwetenschapper, heeft de afgelopen jaren ook naam gemaakt als bijzonder theatermaker en cabaretier. Na het succes van zijn laatste album, Hemellichamen, dat door NRC werd uitgeroepen tot beste Nederlandse album van 2022, en na grote tournees langs zowel clubs als festivals, komt Lucky Fonz III in 2024 terug naar het theater met zijn nieuwe one-man-show: Moederland. Een avond met alles waar Lucky bekend om staat: intieme diepgang, geweldige humor, ontroerende verhalen en zijn unieke muziek, met die prachtige teksten.

 Zondag 10 maart: Theatercinema / de Bellinga’s / Vakantie op Stelten / NL 2023. Aanvangstijd 10.00 uur. Toegangsprijs € 9,00.

Familiefilm van Armando de Boer.  Met o.a. Luan Bellinga, Lucilla Bellinga, Lucius Bellinga, Luxy Bellinga en Daniël Bellinga. Het populaire vloggersgezin Bellinga heeft de koffers gepakt voor een luxe droomreis naar Frankrijk. Ze hebben er veel zin in, maar weten nog niet dat papa Daniël per ongeluk het vakantiegeld is kwijtgeraakt. Terwijl Daniël probeert om de reis te vertragen, heeft Buurvrouw Bets een plannetje bedacht om het verloren geld snel terug te verdienen.

Woensdag 13 maart: TheaterCinema / De Slag om het Vrouwenhart / docu 2019. Aanvangstijd 19.30 uur. Toegangsprijs € 9,00. 

Documentaire van Hella de Jonge (2019) . Hella en Freek de Jonge gaan na afloop met het publiek in gesprek.

Als Hella de Jonge hartproblemen krijgt, ontvangt ze medicijnen waarop ze slecht reageert: ze versuft, krijgt pijn en zelfs hallucinaties. Ze komt erachter dat het vrouwenhart anders is dan het mannenhart. De Jonge praat met onderzoekers, medici en patiënten, en confronteert de arts die suggereerde dat haar klachten psychosomatisch waren.

Omdat voor medisch onderzoek altijd vooral mannen zijn gebruikt, zitten er grote gaten in de medische kennis over het vrouwenlichaam. Artsen blijken in de praktijk hartklachten bij vrouwen vaak niet – of veel te laat – te herkennen. En dus worden er volop verkeerde diagnoses gesteld. Zoals een cardiologe zegt over het moment dat ze voor het eerst hoorde over de specifieke kenmerken van het vrouwenhart: ‘Dus bij al die vrouwen tegen wie ik heb gezegd “gefeliciteerd, mooie vaten”, heb ik een tijdbom naar huis gestuurd.’

Veel (mannelijke) cardiologen wuiven de verschillen tussen mannen en vrouwen echter weg of suggereren dat het vooral een feministisch agendapuntje is. Hoe zorg je voor een cultuuromslag in de studieboeken en de spreek- en behandelkamers? Overtuigend en gepassioneerd betoog vóór empathie en tegen de protocollencultuur in de gezondheidszorg.

Donderdag 14 maart: Concert / Eric Vloeimans, Kinan Azmeh & Jeroen van Vliet/ Blow the Wind Easterly. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 25,50.

 Na het daverende succes van Levanter zijn Azmeh, Vloeimans en Van Vliet terug met een nieuwe voorstelling. Een concert waarin hun werelden samensmelten en drie broeders in muziek elkaar weer vinden in Blow The Wind Easterly.

Kinan Azmeh is een internationaal bewonderd musicus. Deze topklarinettist uit Damascus nodigde onze toptrompettist Eric Vloeimans tien jaar geleden uit voor een eerste, bijzondere samenwerking en sindsdien zijn de mannen onafscheidelijk. Al lang was Vloeimans gefascineerd door oosterse klanken en de muzikale klik was zo sterk dat het voelde alsof ze al eeuwen samenspeelden. Ze wilden allebei meer en speelden samen Levanter, een betoverende voorstelling waarin de mannen werden bijgestaan door toppianist Jeroen van Vliet. De synergie tussen de muzikanten was zo sterk dat een nieuwe samenwerking niet uit kon blijven.

In Blow The Wind Easterly komen de mannen met nieuw repertoire en nemen ze je mee op een muzikale ontdekkingsreis naar verre einders. In een avond met onverwachte vergezichten en de eindeloze, alles omarmende zee. Je waant ze te kennen maar bereid je voor op een magische verrassing.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter