Nieuws
U zegt het maar: Hoe simpel kan het zijn

‘Een paar bloembakken en wat paaltjes. Zie hier de simpele oplossing voor maandenlange parkeerellende op het plein naast de Frans Mortelmansstraat (winkelcentrum Julianabaan) in Voorburg. Hoe vaak hebben omwonenden de gemeente wel niet gewaarschuwd voor de horden automobilisten die hier hun blik illegaal neer zetten terwijl er op nog geen 100 meter afstand genoeg parkeerplaatsen zijn? Maar nee, eerst moet de gemeente het euvel zelf gaan vaststellen. Daarna kwamen er handhavers die ter plekke waarschuwingen gingen uitdelen. Weken later kwamen handhavers boetes geven. Vervolgens verscheen er periodiek een lichtwagen met de tekst dat hier parkeren een bom duiten kostte. En toen ook dat niet hield verschenen er twee palen met elk twee verkeersborden eraan: parkeerverbod en voetgangersgebied. Slecht geplaatst, slecht opgehangen, dus genegeerd. Al deze gekunstelde ingrepen, alleen maar omdat anders de kubus van Geldmaat op het plein onbereikbaar zou worden. Onzin, zoals nu blijkt met de plaatsing van de bloembakken en palen, want de toegang tot de kubus blijft behouden. Net zulke onzin overigens als de bewering dat de blauwe lijnen op het plein een blauwe zone aangaven zodat je er dus wél mocht parkeren. Die lijnen staan er al ‘eeuwen’ en brachten tot vorig jaar niemand op de idee daar zijn of haar wagen te parkeren. Gewoon een leugentje om een boete te ontlopen. Over geld gesproken: alle beschreven acties hebben de gemeente, en dus de inwoners als belastingbetalers, duizenden euro’s gekost. Weggegooid geld. De uitgaven konden met een beetje nadenken voorkomen worden’.

(Z.S.)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter