Nieuws
Wegen kunnen verkeer ‘voldoende’ afwikkelen

De bestaande, doorgaande wegen in de gemeenten kunnen het verkeer ‘voldoende afwikkelen’. Dat laat een woordvoerster van B&W weten in antwoord op de vraag of er ten oosten van de bebouwde kom van Leidschendam, geen nieuwe wegverbinding moet komen tussen de Veursestraatweg (N447) en de A4. Volgens de woordvoerster is daar geen aanleiding toe. Er is ook geen plan voor, ook al willen B&W de Veursestraatweg opnieuw profileren.

Op de vraag hoe B&W kunnen beweren dat de doorgaande wegen het verkeer ‘voldoende’ kunnen afwikkelen in relatie tot de voortdurende verkeersproblemen in het Damcentrum Leidschendam, de idee van een nieuwe verbinding over de Vliet in Leidschendam, het hoge verkeersaanbod op de Wijkerbrug, de filevorming op de N14 en de verkeerschaos rond de Mall, zaken waar B&W zich allemaal druk over maken, heeft de woordvoerster namens B&W geen reactie.

Meer dan tien jaar geleden is er een studie gedaan naar een verbinding Veursestraatweg – A4. Destijds werd die als ‘niet realistisch’ beoordeeld. Naar verluidt waren de provincie Zuid-Holland (moest een provinciale weg worden; de Vliet is een provinciale waterweg), Staatsbosbeheer (Leidschendammerhout) en Rijkswaterstaat (extra aansluiting A4) tegen. De Veursestraatweg is inmiddels een gemeentelijke weg.

De gemeenteraad heeft al twee maal een nieuwe Vlietbrug in Leidschendam ter ontlasting van het Damcentrum en de Wijkerbrug, afgewezen. Recent opperde D66-fractieleider in de gemeenteraad Wouter Jorissen de discussie over die oeververbinding opnieuw te starten. De werken aan de N14 zijn door het kabinet inmiddels voor onbepaalde tijd uitgesteld.

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter