Nieuws
Young Minds Scholenfestival een succes

Het eerste interscolaire scholenfestival heeft plaatsgevonden op het Sint Maartenscollege in Voorburg. Het is de opvolger van Podium Talentenloods met een nieuwe naam: Young Minds Scholenfestival (YMS). Het festival is gelijk een succes. Acht scholen uit het voortgezet onderwijs namen deel aan muziek, debat, kunst en techniek. Thema waren duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN voor 2030. Er waren workshops en de jongeren kregen informatie om hen te enthousiasmeren hun talent te ontwikkelen.

Onderdeel vormde ook een expositie met kunst en techniek-inzendingen. De 1e prijs voor 2D ging naar het ‘s Gravendreefcollege Leidschendam; de 1e prijs 3D naar Yuverta Westvliet. Het Veurs Lyceum won de 1e prijs voor foto. Het Grotiuscollege won de publieksprijs voor film. De 1e prijs voor techniek ging naar het Veurs Lyceum voor de inzending hittestress Koningin Julianaplein; de 2e prijs voor de Bank van het Corbulocollege. Novum Voorburg won het finale debat van het Maartenscollege. Bij muziek werd de eerste prijs is gewonnen door Thomas Maljers van het Gymnasium Novum.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter