Nieuws
Gratis stroom laden bij gemeente

Automobilisten die hun auto aansluiten op de laadpalen die op het parkeerterrein naast het gemeentelijke Servicentrum, Koningin Wilhelminalaan 2 Leidschendam, hoeven voor de stroom niet te betalen. Dat is al zo vanaf het moment dat de palen er werden neergezet: in 2014. Dat heeft een woordvoerster van B&W desgevraagd bekend gemaakt. Aan de toestand is nooit ruchtbaarheid gegeven.

‘Het klopt dat medewerkers (ambtenaren, red.) en bezoekers van de gemeente nu nog kosteloos hun elektrische auto kunnen opladen op het parkeerterrein naast het Servicecentrum. De laadpalen staan hier sinds de verbouwing van het kantoor in 2014. Het gaat om één van de eerste modellen laadpalen die destijds op de markt verkrijgbaar was. De technologie was toen nog niet zo ver dat er een betaalmodule mogelijk was. Het achteraf aanbrengen van deze module was technisch niet mogelijk. Daarvoor moesten de laadpalen vervangen worden’.

‘De jaarlijkse kosten voor de gemeente van het elektriciteitsverbruik via de laadpalen op het parkeerterrein zijn niet precies vast te stellen. De laadpalen staan namelijk niet op een tussenmeter en het gemeentehuis is voorzien van zonnepanelen. Hierdoor wordt een deel van het elektriciteitsverbruik gevoed door de zonnepanelen’.

Volgens de woordvoerster verandert de situatie wel binnenkort: ‘Inmiddels staan er op het parkeerterrein nieuwe laadpalen met een betaalvoorziening. Zodra deze goed aangesloten zijn, worden de oude laadpalen verwijderd. Dit jaar gaat de gebruiker wel het elektriciteitsverbruik van de nieuwe laadpalen betalen aan de gemeente’.

Het besluit de kosteloze laadpalen neer te zetten is genomen door een college van B&W bestaande uit VVD, CDA, PvdA en D66. Het is voor zover bekend nooit ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd. Er is verder ook geen ruchtbaarheid aan gegeven. Inmiddels staan er tussen 200 en 300 laadpalen in de gemeente. In 2025 moeten er dat 350 zijn.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter