Nieuws
Onderzoek naar bodemvervuiling bij kerk

Achter de Martinuskerk, Oosteinde Voorburg wordt onderzoek gedaan naar bodemvervuiling. De werken achter  de begraafplaats zijn gisteren gestart en gaan vandaag door in de kerktuin. Er wordt tot op diepten van 12 meter gezocht naar de vervuiling. Volgens een woordvoerster van B&W zitten er in het (diepe) grondwater gechloreerde koolwaterstoffen, afkomstig van het voormalig edelmetaalbedrijf Haveman. De vervuiling was al bekend. Bekeken worden nu de omvang van de verontreiniging en de verontreinigingsgraad. De woordvoerster laat weten dat er geen gevaar is voor mens of milieu. Er wordt ook niet gesaneerd. In het verleden zijn omwonenden geïnformeerd over de vervuiling. Het onderzoek nu wordt volgens de woordvoerster gedaan ‘wegens onze verantwoordelijkheid naar de bewoners van Voorburg en op advies van de Omgevingsdienst Haaglanden’.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter