Nieuws
Zuid-Holland duurste voor autoverzekering

Inwoners van de provincie Zuid-Holland betaalden in 2023 het meeste voor hun autoverzekering. Dat blijkt uit de Datamonitor autoverzekeringen van de financiële vergelijkingssite Geld.nl In Zuid-Holland was de gemiddelde premie voor een autoverzekering € 81,42 per maand; het landelijk gemiddelde is € 74,21 per maand.

Dat de premies voor een autoverzekering in Zuid-Holland flink hoger liggen, heeft verschillende redenen. ,,Autoverzekeraars kijken bij het bepalen van de premie hoe groot de kans op schade is in het gebied waar je woont”, legt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen, uit. ,,In Zuid-Holland liggen een aantal grote steden. Daar is meer verkeersdrukte en de kans op een schade dus groter. Daarom betaal je in deze provincie gemiddeld een hogere premie dan in provincies met meer landelijke gebieden, zoals Drenthe of Friesland.”

Daarnaast spelen criminaliteitscijfers een rol. Zo vonden er in 2022 in Zuid-Holland 1565 autodiefstallen plaats, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit is het hoogste aantal van alle provincies en ruim een kwart van alle autodiefstallen in heel Nederland. ,,Ook dit vertaalden autoverzekeraars in 2023 door in hogere autoverzekeringpremies voor deze provincie”, zegt Bulthuis.

Overigens kunnen inwoners van Zuid-Holland ook besparen op hun premielast. Het verschil tussen de goedkoopste autoverzekering in Zuid-Holland en de gemiddelde prijs is 260 euro per jaar. Bulthuis: ,,Even vergelijken en daarna de voordeligste autoverzekering kiezen, levert je een mooie besparing op.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter