Activiteiten
Nieuwe cursusseizoen ‘Hulp bij Digitaal’ gestart

Een bericht van de bibliotheek: ‘Steeds meer dingen moeten via het internet geregeld worden. En dat kan best lastig zijn. Gelukkig ben je niet alleen, de Bibliotheek aan de Vliet kan je daarbij helpen met ons Hulp bij Digitaal-cursusaanbod. Bijna alle cursussen zijn helemaal gratis. Voor de smartphonecursussen rekenen we een kleine eigen bijdrage. Natuurlijk kun je ook altijd langskomen bij het wekelijkse Digicafé. Heb je een specifieke vraag over de digitale overheid? Kom dan naar het wekelijkse IDO-spreekuur.

Tijdens het Digicafé kun je zonder afspraak binnenlopen met jouw vragen over het gebruik van je tablet, smartphone, laptop of computer. Er wordt rekening gehouden met 15 minuten per persoon. Ook helpen wij je bij het maken van de juiste keuze uit het aanbod van cursussen en workshops, waarna je je direct bij de balie kunt inschrijven. Voorburg: elke dinsdag tussen 14.00 – 16.00 uur; Leidschendam: elke donderdag tussen 14.00 – 16.00 uur.

Aan welke cursussen kun je meedoen? We hebben voor ieder wat wils. Zo kun je je bijvoorbeeld aanmelden voor een cursus ‘Ontdek digitale zorgomgevingen’. Tijdens deze cursus leer je veilig werken met digitale zorg. Zo leer je betrouwbare informatie vinden op Thuisarts.nl en apotheek.nl. En gebruikmaken van het patiëntenportaal. En wat dacht je van ‘Android voor beginners’ of ‘Haal meer uit je iPhone of iPad’? Na deze cursussen weet je beter wat je allemaal met je smartphone kunt doen. Ben je benieuwd welke cursus het beste bij jou past? Kom dan een keertje langs bij het Digicafé, dan helpen wij je verder.

Wat is het IDO-spreekuur? Tegenwoordig moeten we steeds meer zaken online regelen, denk aan je belastingaangifte in orde maken of een verhuizing doorgeven bij de gemeente. Of wat dacht je van die moeilijke brief van de woningcorporatie? Bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) kun je altijd langskomen met je vragen, dan helpen wij je verder. Of we verwijzen je door naar een van onze partners’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter