Activiteiten
Bijeenkomst over Rechten van de Mens

Op woensdag 6 maart organiseert Amnesty International afdeling Vlietstreek een bijeenkomst in Theater Ludens onder het motto: ‘Hoe zou de Verklaring van de Rechten van de Mens er uit zien anno 2024’. Aanvang 20.00 uur, de toegang is gratis.

Vorig jaar bestond de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) 75 jaar. Kan de Verklaring nog steeds aanspraak maken op universele geldigheid? Of is de wereld zo ingrijpend veranderd dat de UVRM aan vernieuwing toe is? Een dekolonisatieproces misschien, met minder aandacht voor individuele rechten en meer focus op gemeenschappen? Of meer aandacht voor nieuwe mensenrechten, zoals op een gezonde leefomgeving (klimaat en milieu), ontwikkeling, en vrede, om de UVRM toekomstbestendig te maken?

Op 6 maart gaat professor Nico Schrijver nader in op deze vragen. Nico Schrijver is lid van de Raad van
State en emeritus hoogleraar Volkenrecht aan de Universiteit van Leiden. Tevens vervulde hij uiteenlopende functies bij de Verenigde Naties en de Europese Unie. Het volledige programma voor deze avond:

19.30 Inloop met koffie en thee,
20.00 Burgemeester Martijn Vroom opent de avond,
20.05 Welkomstwoord van Dagmar Oudshoorn, voorzitter van Amnesty,
20.15 Lezing door Nico Schrijver,
20.50 Korte filmpjes van Yentl Salfischberger: hoe kijken jongeren naar
mensenrechten?,
21.10 Paneldiscussie met inbreng uit de zaal,
21.45 Afsluitende quiz onder leiding van Yentl,
22.00 Borrel en napraten in de foyer.

Theater Ludens is te vinden aan het Burgemeester Feithplein 95, Voorburg. Aanmelden kan per mail aan
info@vlietstreek.amnesty.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter