Nieuws
Wegen kunnen het aan

De bewoners van een nog te bouwen jongerenflat Vlietweg 3 Leidschendam zullen per dag zorgen voor 410 extra autobewegingen. Er worden daardoor echter geen knelpunten verwacht; de wegen daar hebben voldoende ‘restcapaciteit’ op dat extra verkeersaanbod op te vangen. Er is ook in de buurt sprake van een ‘acceptabele doorstroming’.

Dat staat in het Omgevingsplan (nieuwe benaming voor bestemmingsplan, red.) dat voor de bouw van de flat door de gemeente is opgesteld. In de flat komen 138 huurappartementen. Er wordt van uitgegaan dat 20 procent van de bewoners geen auto heeft/gebruikt. Verder wordt rekening gehouden met deelautogebruik, gebruik openbaar vervoer, fiets en dat men lopend onderweg is.

In het Omgevingsplan wordt erkend dat de appartementen ‘niet groot’ zijn (24 tot 50 vierkante meter, red.) doch dat wordt ‘acceptabel’ genoemd voor de jonge bewoners (18-28 jaar).

Het te bouwen pand wordt 16 meter hoog; het terugspringende deel van de opbouw 14 meter. Qua grondoppervlak gaat het om 2543 vierkante meter plus 1420 vierkante meter parkeerterrein achter Nieuwstraat 2/2A. Hier ligt vervuilde grond. Die wordt weggehaald of afgedekt, zo staat in het Omgevingsplan.

Het Omgevingsplan ligt vanaf vandaag tot en met 4 april  ter inzake: digitaal (  https://www.ruimtelijkeplannen.nl/view?planidn=NL.IMRO.1916.TAMVlietweg3en8a-ON01 ) en bij het Servicecentrum van de gemeente, Koningin Wilhelminalaan 2 Leidschendam. Eenieder kan zienswijzen indienen over het plan.

De anterieure overeenkomst die de gemeente met de initiatiefnemer heeft gesloten staat overigens op naam van 1828-VIII b.v., opgericht op 28 januari 2021. Enig aandeelhouder en bestuurder is de 1828Groep b.v., opgericht op 10 mei 2019. De 1828Groep is in handen van twee b.v.’s: JJVK Holding b.v. uit Den Haag en E.M. van der Meijde beheer b.v.. Deze laatste b.v. is in handen van Ernst van der Meijde, directeur van Wibaut projectontwikkeling.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter