Nieuws
Beveiliging onderzeese infrastructuur

De provincie Zuid-Holland en gemeente Den Haag zijn trots dat Seabed Security Experimentation Center (SeaSEC) heeft gekozen voor Den Haag. In het centrum – gevestigd in de haven van Scheveningen – wordt innovatief onderzoek gedaan naar de beveiliging van de onderzeese infrastructuur zoals datakabels en stroomkabels van windparken.

Jaarlijks vinden er in de Noordzee – de drukste zee ter wereld – zo’n 100 incidenten plaats met de onderzeese infrastructuur. Deze incidenten bedreigen de economische stabiliteit, internationale communicatie en energievoorziening.  In de komende jaren gaan verschillende innovatie- en pilotprojecten van start in een proeftuin op de Noordzee voor Scheveningen. Een testgebied van 10 bij 10 zeemijl voor de kust van Scheveningen.

De Koninklijke Marine heeft als één van de initiatiefnemers onderzoeksorganisatie TNO opdracht gegeven dit project in Den Haag uit te voeren. Jeroen de Jonge (TNO): ,,In SeaSEC komen eigenaren van offshore windparken en olie- & gasplatforms, beleidsmakers, offshore dienstverleners, telecom- & IT-providers, onderzoeksinstituten en industriepartners bij elkaar om scenario’s en innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor de bescherming van de kritische infrastructuur op zee.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter