Nieuws
Negatievere mening over opvang asielzoekers

55 procent van de Nederlanders is in 2024 naar eigen zeggen negatiever gaan denken over de opvang van asielzoekers. In 2023 gaf 24 procent dat over de eigen denkwijze te kennen. Dat is gebleken uit een onderzoek van Citisens waaraan 26.227 mensen deelnamen. 73 procent vindt het een goed idee dat gemeenten via de Spreidingswet gedwongen worden asielzoekers op te vangen. Desalniettemin uit men ook grote zorgen over het effect daarvan. 73 procent vreest langere wachttijden voor huurwoningen, 67 procent uit zorgen over de veiligheid, 53 procent hekelt de andere leefwijze van asielzoekers en 48 procent stelt dat de eigen gemeente al ‘vol’ zit. Zoals bekend moet Leidschendam-Voorburg op grond van de wet 448 asielzoekers gaan opvangen.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter