Nieuws
Intercity rijdt weer
Vanaf vandaag rijdt de Intercity tussen Den Haag Centraal en Rotterdam weer. Deze reed niet sinds 8 januari omdat er machinisten opgeleid moesten worden voor de nieuwe Intercity-treinen ICNG. Door de vele alternatieven tussen Den Haag en Rotterdam, heeft deze maatregel niet tot grote problemen geleid. Ook vanaf vandaag rijdt er per uur 1 trein per uur minder over de Hogesnelheidslijn (HSL) tussen Breda en Amsterdam. NS kan met minder nieuwe Intercity’s (ICNG) rijden, omdat de leverancier minder treinen levert dan verwacht. Daardoor blijven op dit traject oudere treinen rijden die veel onderhoud nodig hebben. Daarnaast zijn er veel snelheidsbeperkingen op de hogesnelheidslijn waardoor treinen elkaar soms in de weg zitten en zijn er omvangrijke werkzaamheden bij Schiphol. Dit alles zorgt voor vertragingen. Om te voorkomen dat deze zaken samen leiden tot ongeplande uitval van treinen, kiest NS ervoor om deze aanpassing in de dienstregeling te doen. NS blijft de situatie monitoren en zodra het mogelijk is de aanpassingen terug te draaien, gebeurt dat.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter