Nieuws
Samenwerkingsovereenkomst met Oekraïne

In Voorburg is in het bijzijn van de Oekraïense ambassadeur Oleksandr Karasevych een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de Rotary Inter Country Committee (ICC) Nederland- Oekraïne. Het thema van Rotary is dit jaar ‘Create Hope in the World’ en dat is exact de ‘boost’ die het oprichten van deze ICC beoogt. Meer en beter samenwerken om Oekraïne de nodige humanitaire hulp te bieden, mee te werken aan het dichterbij brengen van vrede én ook voorbereidingen te treffen voor de wederopbouw van Oekraïne onder het motto ‘building back better’. Wereldwijd zijn er ruim 400 ICC’s, in Nederland zijn er naast de ICC Nederland-Oekraïne slechts drie. De oudste is Nederland-Duitsland (1952), daarnaast Nederland-Indonesië en Nederland- Rusland (2013), de laatste is vanwege de oorlog in Oekraïne momenteel inactief.

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter