Activiteiten
Theater Ludens wordt een detectiveparadijs

Dit is het programma van vrijdag 15 maart tot en met donderdag 21 maart van Theater Ludens, Burg. Feithplein 95  Voorburg, Tel. 070 – 387 1168: alleen tijdens openingstijden van de kassa. Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en één uur voor iedere voorstelling.

Vrijdag 15 maart  Cabaret / Fabian Franciscus / Loskomen. Aanvangstij 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,00.

Welkom bij Fabian zijn vierde comedy shows! Eerder maakte hij; Vlafeest, Kleine Wereld en Lekker Gezellig! Zijn eerdere shows waren o.a. te zien op Netflix en bij NPO3. Verder was Fabian o.a. te gast bij The Genius, Humberto, De Slimste Mens, DWDD heimwee: Kopspijkers, De Vooravond, Spijkers met Koppen, Radio 2 etc.

Zaterdag 16 maart: Special / Hans Aarsman / Het Detectiveparadijs. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,00.

Hoe je van waarneming naar theorie gaat, en weer terug. Je kan de autosleutels niet vinden. Dat is een waarneming. Mijn lief heeft de auto mee. Dat is een theorie.Dan moet de auto niet meer in de straat staan. Zo check je de theorie. Je loopt naar het raam; geen auto, dus je theorie klopt. Uit een waarneming een theorie afleiden is niet voorbehouden aan wetenschappers en detectives. Iedereen doet het de hele dag, zonder erbij stil te staan. Daarbij worden zoveel kapitale fouten gemaakt; het zou geen kwaad kunnen dat proces eens onder de loep te nemen. Je zult zien; eenmaal bewust hoe je van waarneming naar theorie gaat, wordt het leven er vrolijker op. Minder zorgen, minder poeha, betere ideeën, betere beslissingen. Aan de hand van nieuwsfoto’s wordt de methode uit de doeken gedaan, en dan is het tijd voor een heuse cold case.

Zondag 17 maart: Jeugdtheater /Joris Lehr / De nieuwe kleren van de keizer (7+). Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 10,50.

Naar het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen. Er was eens een ijdele keizer die zich wel zeven keer per dag verkleedde. Toch gingen zelfs de duurste kleren hem vervelen. Tot er een wever kwam met een heel bijzondere stof. Een stof die zo uniek was dat domme mensen hem niet konden zien. Dat heb je met dingen van hoog niveau, zei de wever, daar heb je oog voor nodig. De keizer was verrukt en liet een kostuum maken voor de grote parade. Tot zijn grote schrik kon de keizer de kleren niet zien, maar hij zweeg. Ook de raadsheer zag niets, maar zei dat het prachtig was. De grote dag breekt aan en de keizer paradeert trots door de straten. Wie durft hem de waarheid te vertellen? Joris Lehr vertelt en speelt het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen als een drama vol Shakespeareaanse personages, spanning en humor.

Donderdag 21 maart : Theater Cinema / de keuze van Martin Koolhoven / Barton Fink (VS 1991). Aanvangstijd 19.30 uur. Toegangsprijs € 16,00.

Komedie van Joel Coen en Ethan Coen.  Met o.a. John Turturro, John Goodman, Judy Davis, Jon Polito en Michael Lerner. Met deze absurde tragikomedie en Hollwyood-satire, waarin een jonge toneelschrijver voor een filmstudio gaat werken, bewezen de samen schrijvende en filmende Coen-broers vooral hun talent voor bizarre dialogen.

Bijvoorbeeld in de scène waarin de auteur wordt bezocht door twee cynische politieagenten die de onthoofding onderzoeken van een 30-jarige, blanke vrouw, ‘met mooie tieten’. Of Barton iemand heeft gezien die aan die beschrijving beantwoordt, ‘maar dan met het hoofd er nog aan’? Over de vermoedelijke dader, zijn buurman, weet Fink alleen nog dat hij van de films van komiek Jack Oakie houdt. ‘Normaal zeggen we altijd: alles wat je je kunt herinneren zou ons kunnen helpen. Maar ik zal eerlijk zijn. Dit helpt niet.’ Barton Fink werd oa onderscheiden met een Gouden Palm.

Martin Koolhoven behoeft eigenlijk geen introductie. Als een van de bekendste Nederlandse filmmakers deelt hij zijn inzichten in film al jarenlang in programma’s als Op1, De Wereld Draait Door en zijn eigen tv-programma De Kijk van Koolhoven. In De Keuze van Koolhoven neemt regisseur Martin Koolhoven (Brimstone, Oorlogswinter) je een avond mee in zijn fascinatie voor films. Het eerste uur behandelt Martin a.d.h.v. door hem uitgekozen filmfragmenten het thema van de avond, na de pauze volgt een hoofdfilm, vanavond is de titel Barton Fink Na afloop is er tijd voor een gezellige nazit, mét Martin natuurlijk.

In deze presentatie deelt Martin zijn passie voor film met de zaal. Hij loopt langs de films die voor hem belangrijk zijn geweest om zelf filmmaker te worden. Maar ook waarom de ze films zo belangrijk zijn in de filmgeschiedenis.  Hij vertelt waarom sommige scenes zoveel indruk op hem maken en kruipt in de huid van de regisseur: waarom heeft hij voor deze aanpak gekozen en welke invloed heeft dat op hoe wij de film beleven? Wat was het doel van de film en wat was de impact? Heeft de regisseur met zijn keuzes zijn doel bereikt…? Aan de hand van de films leert Koolhoven ons op een andere manier naar film kijken.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter