Nieuws
Schrijver Pieter Koolwijk bezoekt school
De schrijver van het kinderboekenweekgeschenk 2024, Pieter Koolwijk, is op bezoek geweest op basisschool Groen van Prinsterer, Paradijsstraat Voorburg. Maé van ’t Zelfde uit groep 7 had de 1e prijs gewonnen van de jaarlijkse Schrijfwedstrijd Talentenloods voor de basisscholen in Leidschendam-Voorburg. Zij mocht haar favoriete schrijver uitnodigen in de klas en dat werd Pieter Koolwijk.
Pieter vertelde over hoe hij schrijver is geworden, terwijl hij vroeger helemaal niet van lezen hield. Hij moest als jongetje voor zijn voetbalclub een verslag van de wedstrijd schrijven. Hij schreef het vreemdste verhaal wat hij kon bedenken, zodat hij dat nooit meer hoefde te doen. Maar iedereen vond zijn verhaal juist heel erg leuk. Toen schreef hij twee jaar lang hilarische wedstrijdverslagen. Op zijn 36e vond hij zijn verhalen terug en kreeg hij zin om een echt boek te schrijven. Inmiddels heeft hij voor zijn boek Gozert de gouden griffel gewonnen. Hij heeft de griffel zelfs op zijn arm laten tatoeëren. Alle kinderen hingen aan zijn lippen en kregen zijn handtekening.
De Schrijfwedstrijd Talentenloods wordt dit jaar weer tijdens de Kinderboekenweek gehouden en sluit aan bij het thema ‘Lekker eigenwijs’. Het is onderdeel van het Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg voor groep 7. Wilt u als school alvast informatie? Stuur een mail naar info@talentenloods.nl
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter