Nieuws
Geen drugslabs in gemeente

Er zijn de afgelopen jaren geen drugslabs in de gemeente aangetroffen. Er is ook geen zicht op mogelijke drugslabs. Dat heeft burgemeester Martijn Vroom het CDA-gemeenteraadslid Ron van Duffelen bericht in antwoorden op vragen van hem.

Op de vraag welke maatregelen gemeente en politie treffen om tijdig mogelijke drugslabs in woonwijken te ontdekken en te ontmantelen stelt Vroom dat de wijkagent en de buurtpreventieteams een belangrijke signalerende rol hebben. Daarnaast wordt ingezet op voorlichting aan burgers en training van leden van buurtpreventieteams alsmede jongerenwerkers. Er is maandelijks overleg met (externe) partners waar signalen worden besproken, vervolgstappen en strategieën worden bepaald.

‘Het is belangrijk dat inwoners tijdig melding doen. Ook al is er twijfel of het vermoeden klein. Hoe meer meldingen er zijn hoe meer onderzoek gedaan kan worden door de gemeente en politie’, gaat de burgemeester verder.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter