Nieuws
Leerlingen presenteren visie op klimaatverandering
De afgelopen maanden hebben 116 leerlingen van het Veurs Lyceum Leidschendam nagedacht over de verandering van het klimaat als onderdeel van de omgevingsvisie. Zij presenteerden hun bevindingen via maquettes op het gemeentehuis. Tussen de vele maquettes zaten echte pareltjes. Zo hadden leerlingen een lantaarnkoeler bedacht. In de paal zit een soort airco die met zonnepanelen wordt aangestuurd. Een heel origineel idee volgens de beoordelaars. Wethouder Phillip van Veller: ,,We zijn ontzettend blij met jullie inbreng. Wat leuk om al jullie verfrissende ideeën te horen en om jullie maquettes te zien. Wij gaan deze goed bekijken en onderzoeken wat we kunnen toepassen. In ieder geval vind ik het fantastisch dat jullie hebben meegedacht over de omgevingsvisie. Want deze gaat over het toekomstbeeld 2050. Dan zijn jullie ongeveer 38 jaar oud. Het gaat dus om jullie toekomstige leefomgeving.”
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter