Activiteiten
Museumnacht Kids bij Hofwijck

Op zaterdagavond 16 maart is het opnieuw tijd voor Museumnacht Kids in Den Haag. Tijdens deze avond kunnen alle jonge avonturiers de musea en andere culturele plekken ontdekken. Speciaal voor kinderen tussen 4 en 12 jaar zullen verschillende musea en culturele instellingen hun deuren openen met een speciaal avondprogramma. Het Huygensmuseum in Voorburg doet ook mee en staat klaar om iedereen te verwelkomen.

Op het voorplein van Hofwijck, de 17de-eeuwse buitenplaats van Constantijn Huygens, maken kinderen een reis door de tijd met traditionele Nederlandse spellen zoals kegelen en zakgooien. Bovendien zijn er heerlijke poffers te koop voor de lekkere trek.

De toverlantaarn is de leukste uitvinding van Christiaan Huygens. Laat je samen met de ervaren lantaarnisten meeslepen naar een andere wereld terwijl ze hun prachtige toverlantaarn uit 1880 presenteren. Stap in de wereld van vervlogen tijden en ontdek hoe kinderen er vroeger uitzagen. Beleef een opwindende rit met een stoomtrein, luister naar spannende verhalen over de brandweer met hun door paarden getrokken brandweerwagen, of leer meer over de werking van deze toverlantaarn. Er zijn twee keer per uur wisselende voorstellingen te zien.

Tickets kosten € 7,50 waarmee u de hele avond toegang hebt tot alle deelnemende musea en instellingen. Ouder en kind hebben beiden een ticket nodig voor toegang. Tickets zijn te koop via de website https://www.museum.nl/nl/huygens-hofwijck

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter