Nieuws
‘Ik wil uitdagen tot nadenken’

Het stond al in het verkiezingsprogramma van GBLV voor de gemeenteraadsverkiezing van maart 2022: een onderzoek naar vervoersbewegingen door de lucht, bijvoorbeeld een kabelbaan tussen het Forepark en de Mall, met doortrekking naar andere richtingen zoals het strand. De idee werd destijds weggelachen. Nu gooit GBLV-gemeenteraadslid Hans Peter Klazenga het opnieuw op tafel.

,,De tunnels in de N14 zitten nu dicht. Dat leidt tot commotie en kritiek. Tegelijk heeft de eigenaar van de Mall, URW, bekend gemaakt dat ze meer bezoekers willen trekken van buiten de regio. Maar ook dat ze willen verduurzamen. Tien, vijftien jaar geleden wilde ik de Floriade naar hier halen. Met een monorail. Ik werd weggehoond’’, aldus Klazenga.

,,Het is een andere manier om problemen op te lossen die je op straat niet meer kunt oplossen. Een nieuwe brug of een extra tunnel leiden alleen maar tot meer verkeer en kosten bakken met geld. De inzet van verkeersregelaars is maar tijdelijk. Het zijn noodmaatregelen.’’

,,Voor inwoners van deze gemeente is de Mall een winkelcentrum. Voor mensen van buiten is het een beleving. Maar we willen niet meer auto’s. Dus moet je die buiten het dorp parkeren. En dan is het mij om het even of je een kabelbaan of een monorail kiest voor het vervoer.’’

,,Ik wil door het nu naar buiten te brengen uitdagen tot nadenken. Nu is daarvoor het juiste moment. Let wel, ik zeg niet dat het moet. Maar denk eens out of the box. Er wordt binnen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag gesproken over de verkeersproblemen. Den Haag kan aanhaken, URW. We hebben al een mail van Doppelmayer-Garaventa, de grootste producent van kabelbanen ter wereld, binnen.’’

,,Het is zo kortzichtig meteen de geldvraag te stellen. Denk eens niet meteen in bedenkingen. Toon lef. Ik denk dat de kosten een stuk lager uitvallen dan voor tunnels of bruggen.’’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter