Nieuws
Meeste vermiste katten komen hier weer thuis

PetRadar, het Nederlandse platform voor vermiste huisdieren, heeft opvallende statistieken onthuld over de 687 vermiste katten die in 2023 aan hen vanuit Leidschendam-Voorburg werden gerapporteerd. Tachtig procent van de baasjes in de gemeente vindt hun vermiste kat uiteindelijk terug, landelijk is dat 72%. De gemiddelde tijd voordat een vermiste kat thuis terugkeert is in Leidschendam-Voorburg 8 dagen en 15 uur.

 De dag waarop de meeste katten van huis vertrekken is woensdag, met de maand juni als piekperiode (123 vermist meldingen). David Olthaar, oprichter van PetRadar: ,,In de zomer zetten veel mensen hun ramen open, en gaan katten sneller op avontuur. Ook horen we vaak dat katten verdwijnen wanneer de baasjes op vakantie zijn en er een oppas is. Katten rennen sneller weg als hun thuisomgeving verandert.”
 
Via PetRadar is het mogelijk om via betaalde advertenties op Facebook en Instagram buurtgenoten te alarmeren over een vermist huisdier. In Leidschendam-Voorburg maakte 25% van de baasjes hiervan gebruik. Dit leidde tot een bereik van meer dan 9939 weergaven per vermist huisdier.
 
Volgens David Olthaar is het ophangen van posters nog steeds een effectieve methode is om je vermiste huisdier terug te vinden. ,,Als je meer wilt doen, en snel mensen wilt bereiken in jouw buurt, werken digitale advertenties ook ontzettend goed.”
Een hartverwarmend feitje: de langste tijd dat een baasje zijn kat heeft moeten missen in Leidschendam-Voorburg bedroeg ruim vijf maanden. ,,Zo zie je maar weer dat zelfs als alle hoop verloren lijkt, het nog steeds mogelijk is om je vermiste huisdier terug te vinden”, aldus David Olthaar. Bron: PetRadar 
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter