Mening
U zegt het maar: Waarom gaat gemeentebelasting omhoog?

‘De gemeente verhoogt de belasting. Maar waarom eigenlijk?

Wordt ons geld besteed aan de inhuur van deskundigheid omdat die in ernstige mate bij de gemeente ontbreekt? De afgelopen jaren hebben aangetoond dat bij de gemeente zelfs de competentie mist om échte deskundigen in te huren. Het enkele bestaan van de Mall is daarvan een bewijs.

Wordt ons geld besteed aan maatregelen om die Mall bereikbaar te houden in plaats van onze woningen?

Gaat ons geld naar dat belachelijke scanautootje met camera om zwerfvuil te fotograferen? Zinloos, want de vervuilers zien dat ding ‘op tijd’ aankomen en komen natuurlijk niet in beeld. Dat fotograferen zouden boa’s ook kunnen doen. Boa’s die ook geld kosten. Ons geld.

Wordt ons geld gebruikt voor het inhuren van juridische hulp die nodig is omdat de gemeente fouten maakte en maakt en probeert te voorkomen daarop aangesproken te worden? Het dossier Vlietlanden geeft een beeld van dubieus handelen en het zwalkend gedrag van de verantwoordelijk wethouder.

Of wordt het gebruikt voor een feestje of een etentje om te vieren dat het park Vreugd en Rust weer een stukje verder vernield is met paden waar het water op blijft staan, het hoge zwarte hek dat eruit ziet of er een gevangenis gebouwd gaat worden en het vernietigen van levende bomen voor de liefhebberij van mensen die in 1850 willen leven? Ons geld besteden aan feestjes is niets nieuws in onze gemeente en tja, die worden ook duurder…

Maar er is toch een gemeenteraad, het hoogste orgaan van de gemeente, die controleert? Nou nee, want die heeft aangegeven vaak de kennis niet te hebben om de beleidsstukken te controleren. Dus ons geld gaat ook naar raadsleden die zich wel lieten kiezen en een “vergoeding” ontvangen voor.., ja waarvoor eigenlijk?

En de burgemeester? Ehh.., tja.., die geeft toch handjes? Op onze kosten?

De belastingverhoging is een gotspe’.

(Bram van Duijn)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter