Nieuws
20 procent inwoners slachtoffer criminaliteit

Het afgelopen jaar was één op de vijf inwoners van Leidschendam-Voorburg slachtoffer van zogenoemde traditionele criminaliteit: geweld, diefstal, inbraak, vernieling. Daarmee ligt de gemeente precies op het landelijk gemiddelde. Sinds 2017 is er wel een toename te zien, vooral van geweldsdelicten.

Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend gemaakt in de Veiligheidsmonitor 2023. Van alle inwoners voelt 15 procent zich ‘wel eens’ onveilig in de eigen buurt. Dat is vier procent minder dan in vergelijkbare gemeenten in Nederland (meer dan 70.000 inwoners).

Veel overlast in de buurt zegt 42,7 procent van de inwoners te ervaren. Landelijk is dat 45 procent, in vergelijkbare gemeenten 50 procent. Tevreden over het optreden van de politie in de eigen buurt zegt 41 procent van de inwoners van Leidschendam-Voorburg te zijn; landelijk is dat 36 procent.

Van de inwoners is 49 procent tevreden over de gemeentelijke aanpak wat betreft leefbaarheid en veiligheid. Landelijk is dat 44 procent.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter