Activiteiten
Afwisselend programma in Theater Ludens

Dit is het programma van 22 tot en met 28 maart van Theater Ludens. ( Burg. Feithplein 95  Voorburg .Tel. 070 – 387 1168: alleen tijdens openingstijden van de kassa  Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur  en één uur voor iedere voorstelling.

Vrijdag 22 maart : Cabaret / Cameretten/ Finalistentournee 57ste editie. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 20,00.

Comedyduo BRO’S wint 57e editie Cameretten Festival. Op zaterdag 25 november 2023 zijn in een uitverkochte Koninklijke Schouwburg in Den Haag de winnaars van de 57e editie van Cameretten Festival bekend gemaakt. Drie kakelverse cabarettalenten hebben alles op alles gezet om tijdens de grande finale van het langstlopende cabaretfestival van Nederland de felbegeerde VriendenLoterij juryprijs mee naar huis te nemen. De vakjury, onder leiding van juryvoorzitter Kim Muller, heeft de juryprijs toegekend aan BRO’S, een duo gevormd door Maurits Wijmenga en Ramses van Hall. Brigitte Kaandorp heeft ook de publieksprijs uitgereikt aan BRO’S. De persoonlijkheidsprijs is deze editie niet uitgereikt door de jury.

De jury over BRO’S: ‘Ramses en Maurits zijn twee energieke jonge honden die vol bravoure hun programma spelen. Ze toveren in rap tempo brutale, gedurfde grappen uit de hoge hoed. Ze zijn een tafel en een stoel, brengen een ode aan porno en dansen in de spotlights. De onderlinge chemie is sterk. De jury ziet de veelzijdigheid van de BRO’s en waardeert het dat ze meerdere disciplines samenbrengen’.

BRO’S – BRO’S ‘BRO’S’ is een komische montagevoorstelling. In hoog tempo komen er korte scènes voorbij waarin steeds twee bro’s te zien zijn. Telkens verschillende personages die hun eigen absurde manier van communiceren hebben. Maar wat gebeurt er als dit schuurt? Is dit lekker of niet? Dat weet je niet hè. Ja dat lees je goed, we hebben zojuist je gedachten gelezen. Mango! MANGO! Jahaaa… Ook álle wereldproblematiek wordt aangekaart. Letterlijk álles. Doe rustig.

Zaterdag 23 maart: Theaterconcert/ Leoni Jansen / Leoni Solo. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,00.

In een wereld die in brand staat, tussen alle rumoer, gaat Leoni Jansen op pad met haar gitaren om te zingen én te vertellen. Ze leest haar columns voor die ze in de loop van de tijd heeft geschreven over haar boerderij met de soms ongewenste dieren; zoals de bosmuis en de naaktslak, over haar pelgrimstochten, over haar liefde voor de natuur en over onverwachte ontmoetingen met asfaltmannen op haar brug in het weiland. Met drie gitaren en een hoop muzikale ervaring. Voor inspiratie en schoonheid moet u hier zijn; in de intieme zalen staat de wereld even stil en kunt u schuilen bij verhalen en klassiekers als Kind van de Maan, Klaverveld en Blowin’ in the Wind. Dichtbij Leoni.

Zondag 24 maart: Concert / Bluebettes / Toen was geluk… Aanvangstijd 15.00 uur. Toegangsprijs € 20,00. 

Het is altijd groot feest met de goedlachse en swingende The Bluebettes. De vijf vrouwen met het hart op de swinging sixties-plek bezorgden het publiek de afgelopen jaren steevast een heerlijk avondje. Nu gaan ze met ‘Toen was geluk…’ nog verder terug in de tijd tijdens hun trip down memory lane. Hun nieuwe nostalgische liedjesprogramma zit barstensvol mooie liedjes van de jaren veertig tot en met zeventig. Nederlandstalige repertoire van ‘Toen Was Geluk Heel Gewoon’ tot het mooiste van het duo Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, naast vrolijke Engelstalige rock-‘n-roll van The Everly Brothers tot The Beatles. Dat alles gecombineerd met een flinke portie humor, enthousiasme, interactie en gezelligheid. Laat die herinneringen maar komen.

Donderdag 28 maart: Lunchconcert / Óniros Ensemble. Aanvangstijd 12.30 uur. Toegangsprijs € 9,00.

Óniros Ensemble bestaat uit: Deborah D’Aversa – dans, Carlos Cascales Serrano – fluit, Javi Clemen Martínez – contrabas, Olivia Escribano Mendieta – dans, Pablo Davila Iglesia – dans en Roberto Luque Schoham – altviool. Een klassiek ensemble voor de 21e eeuw. Deze groep van performance artiest, opgericht in 2023, ziet een toekomst in de kunst voor zich waarin verschillende disciplines samensmelten tot een performance die niemand onberoerd zal laten.

Na het bedenken van een concept, gebaseerd op het geloof dat Bach zijn Golbergvariaties componeerde voor een graaf die leed aan slapeloosheid, heeft het Nierop Ensemble zijn passie gewijd aan een voorstelling die zowel twee werelden van dans en muziek als twee universalia verbindt: die van dromen en realiteit. De groep bestaat uit drie musici en drie dansers die allemaal hun opleiding volgen of net zijn afgestudeerd aan Codarts Rotterdam. Zij spelen en dansen voor u Johann Sebastian Bach (1685-1750) Goldbergvariaties BWV 988 (fragmenten).

Donderdag 28 maart: Cabaret / Jim Deddes/ DE JOARDY SHOW. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,50.

In deze sketchvolle theatershow brengt Jim Deddes het volledige JOARDY-universum tot leven. Een avond met de hits Harco en Brian Rompoe, zwaar ongefilterd privémateriaal van Jim en meerdere comedyworkshops van Oscar Aerts (GTST en Costa!). Wees er snel bij want DE JOARDY SHOW gaat ziekelijk hard. DE JOARDY SHOW, nu in de biodome*. Samen met regisseur Jan Hulst maakt acteur Jim Deddes (De Oost en Hardcore Never Dies) JOARDY FILM; een onafhankelijk platform met sketches dat is uitgegroeid tot een YouTube fenomeen. In samenwerking met de VPRO maakten Jim & Jan drie seizoenen van de webserie JOARDY SEASON (welke in 2019 de Zilveren Nipkowschijf won) en zijn nu samen met Nick Putman wekelijks te horen in hun beruchte podcast AT6 – Het echte geluid uit Amsterdam.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter