Nieuws
Team Dierenambulance rent voor elektrische ambulances

Per 1 januari 2028 mogen de ambulances van Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst ‘s-Gravenhage e.o. de binnenstad en de kuststrook van Den Haag niet meer in. De organisatie is genoodzaakt over te stappen naar elektrische ambulances. Om hier geld voor in te zamelen rennen vijftien mensen van de stichting op zondag de City Pier City Loop.

Onder de slogan ‘Laat de dieren er niet onder lijden, wij willen in Den Haag blijven rijden!’ zal Dierenambulance Den Haag de komende jaren acties en campagnes voeren om geld in te zamelen. Linette Eveleens: ,,Een elektrische ambulance kost al snel 65.000 euro. We hebben vijf ambulances nodig om dagelijks aan de vele hulpvragen te kunnen voldoen. Dat geld hebben we niet op de plank liggen.”

Het CPC-team bestaat uit vrijwilligers en medewerkers. Dierenverzorgers, chauffeurs, centralisten en kantoormedewerkers rennen verschillende afstanden. Ook de directeur doet mee. Er is een speciale actiepagina gemaakt waar familieleden, vrienden en alle mensen die de renners een hart onder de riem willen steken, kunnen sponsoren.

De bedragen voor de eerste twee ambulances zijn al toegezegd. De eerste ambulance wordt gefinancierd door Stichting Universitas. Het bedrag voor de tweede ambulance is ook al binnen. Linette: ,,We ontvingen bericht van een hele lieve mevrouw. Zij heeft een volledige ambulance betaald. Ze wil anoniem blijven en die wens respecteren we uiteraard.”

Voor de derde ambulance staat de teller inmiddels op 8000 euro. Met de inzamelingsactie van de renners van de CPC Loop hoopt de organisatie minimaal 5000 euro op te halen. Linette: ,,Op zulke grote bedragen lijkt dat misschien niet veel, maar iedere euro telt. We zijn vroeg begonnen met onze acties en we hebben gelukkig nog een aantal jaren de tijd om het geld bij elkaar te krijgen. We zullen creatief zijn en iedere keer nieuwe activiteiten verzinnen.”

Wilt u de renners sponsoren? Ga naar https://whydonate.com/nl/fundraising/elektrischeambulances. Meer informatie is te vinden op https://dierenambulancedenhaag.nl/elektrisch/

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter