Mening
Burgermans Beleven (6)

‘Leidschendam-Voorburg is een mooie plaats die aan de Vliet is gelegen. Een paar duizend jaar geleden waren de Romeinen ook al onder de indruk van onze locatie en hebben zich daarom hier een tijd gevestigd.

In Nederland hebben wij het na nog wat vreemde bezoekers door de eeuwen heen uiteindelijk zo geregeld dat wij als inwoners onze eigen woonplaats mogen besturen. We moeten ons natuurlijk wel houden aan wetten en regels die voor heel Nederland gelden en ook die door het bestuur van onze provincie aan ons kunnen worden opgelegd.

Zo kan het gebeuren dat een projectontwikkelaar rond december 2022 een oude timmerfabriek met grond koopt in onze woonplaats en daar graag een gebouw wil neerzetten voor de huisvesting van jongeren tussen de 18 en 28 jaar. Zij kunnen dan voor maximaal 5 jaar een appartement van de ontwikkelaar huren.

Er lijkt natuurlijk niets mis met dat idee.

Een prima gelegenheid dus voor het gemeentebestuur om dit plan uitgebreid te gaan bespreken met de omwonenden van de geplande bouwlocatie. Zo’n ingreep kan natuurlijk vele gevolgen hebben en het is tenslotte de leefomgeving van de omwonenden.

En het gemeentebestuur is de vertegenwoordiging van de inwoners waardoor dit zeker wel zal goed komen toch?

De waarheid is helaas verbazend genoeg heel anders!

De projectontwikkelaar mag van het gemeentebestuur met de omwonenden gaan praten over zijn plan. Hierbij wordt een tekening getoond van een tamelijk kolossaal gebouw, in vergelijking tot de omgeving, van circa 16 tot 18 meter hoog. De lengte van het gebouw is ook wat vreemd, want het ligt voor een deel op de grond van de gemeente. Hè????

Dit heeft de projectontwikkelaar toch niet zo maar zelf gefantaseerd? Wat is hier toch allemaal al besproken en geregeld tussen de gemeente en projectontwikkelaar, is toch een terechte vraag?

Ik lees in de afgelopen week dat de gemeente nu de (gemeente)grond waarop het gebouw alvast getekend was wil verkopen aan de projectontwikkelaar. Hij is toch de enige serieuze gegadigde?

Ik krijg het hier echt benauwend warm van en vraag me bezorgd af wat gaat hier ernstig mis tussen inwoners en volksvertegenwoordigers?

Even uitblazen maar en volgende keer weer verder. Pffffff’.

(Burgermans, inwoner)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter