Nieuws
Sloop voor bouwproject Huygenskwartier begint

Het Huygenskwartier Voorburg meldt op haar site de start, deze zomer, van het bouwproject De Herentuyn. ‘Op de plek van het oude gemeentehuis en de Hoogvliet supermarkt komen 37 comfortabele en energiezuinige woningen en een nieuwe winkel voor Hoogvliet. Het hele bouwproces gaat tweeëneenhalf jaar duren. Er is goed nagedacht over het beperken van overlast. De Raadhuisstraat blijft open voor verkeer en de parkeergarage blijft bereikbaar. Vrachtwagens met materialen wachten buiten het winkelgebied tot ze worden opgeroepen om te lossen. Zo is er maar één wagen tegelijk bij het bouwterrein in de Raadhuisstraat. Vanaf de Herenstraat wordt het bouwterrein afgesloten met een schutting, over de leuke aankleding daarvan wordt nog gedacht. Nieuwsgierig naar hoe het gaat worden? Doe dan de virtuele tour op https://deherentuyn.nl/virtual-tour/ ‘. De start betreft de sloop van de panden in het gebied tussen Herenstraat en Raadhuisstraat, achter de huidige gevels Herenstraat 40 tot 54. Na de sloop wordt de bodem gecontroleerd op vervuiling. Daar heeft de gemeente 0,5 miljoen euro voor uitgetrokken. Daarna wordt er eerst een ondergrondse parkeergarage aangelegd. Alsdan volgt de woningbouw. De gevel van het oude Raadhuis, Herenstraat 42, wordt gespaard. Het is een monument. Datzelfde geldt voor het transformatorhuisje op Vlietstraat 6.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter