Nieuws
Vrijliggend fietspad langs Maanweg

B&W van Den Haag hebben besloten een vrijliggend fietspad aan te laten leggen langs de Maanweg aan de kant van de gemeentegrens met Leidschendam-Voorburg. Het fietspad gaat lopen tussen Binckhorstlaan en Melkwegstraat. Bij die laatste straat moeten de fietsers oversteken naar de andere kant (Maanplein) waar het fietspad verder gaat tot de kruising Maanweg/Regulusweg. Het vrijliggende fietspad wordt tweerichting. De rijbaan van de Maanweg aan de kant van Leidschendam-Voorburg wordt versmald; de parkeerplaatsen daar verdwijnen behalve bij de snackbar De Maan. Het project kost Den Haag 1,6 miljoen euro. In maart 2025 moet met de aanleg gestart worden; in augustus is de afronding. Vrijliggende fietspaden aan beide kanten van de Maanweg zijn onmogelijk gezien het profiel van de Maanweg als 50 kilometer weg met 2×2 rijstroken die smal zijn. Het omzetten van de Maanweg naar een 30 kilometer weg kan niet gezien het verkeersaanbod, het zware verkeer en het feit dat het een doorgaande route is voor hulpdiensten. De Maanweg wordt heringericht als de tramverbinding Den Haag CS, Binckhorst, Station Voorburg er komt (2030).

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter