Activiteiten
Sportdag bij RijnlandRoute festival

Gedurende het RijnlandRoute festival, 22 en 23 juni, wordt ook een sportdag gehouden. De inschrijving daarvoor is nu geopend. Het festival wordt door de provincie georganiseerd nu de RijnlandRoute (de verbinding A4-A44) open gaat. Het festival start op zaterdag 22 juni met culturele en informatieve activiteiten. Op zondag is de sportdag waarbij deelnemers kunnen hardlopen of fietsen door de Corbulotunnel in de route. Op 5 juli 2024 gaat de RijnlandRoute open voor autoverkeer.

Op 22 juni wordt de Corbulotunnel omgetoverd tot een belevingsroute met optredens van artiesten uit de regio. Zij verzorgen een doorlopend programma met dans, muziek, kunst en verhalen, verteld met foto’s, film, verhalen en muziek. Op het festivalterrein zijn foodtrucks, knutsel- en bouwactiviteiten voor kinderen, sportactiviteiten en een informatieplein met onder meer voertuigen en demonstraties.

Op 23 juni mag jong en oud door de nieuwe tunnel rennen en fietsen. Er zijn verschillende afstanden zoals de KidsRun van 1 km (kinderen van 4 tot en met 12 jaar), de 5 km en het koningsnummer van het festival: 8 km. Fietsers doen mee aan een tourtocht van 10 of 20 km. De sportdag wordt afgesloten met een feestelijke FunRun van 5 km door de tunnel.

‘Wij maken bewegen mogelijk’ is het thema van de sportdag. De provincie en de Rotary willen met de deelnemers en de donateurs minimaal € 100.000 inzamelen voor Jeugdfonds Sport & Cultuur, dat hiermee voor kinderen van gezinnen met geldzorgen in de regio de contributie van een sportclub of zwemles betaalt. Deelname aan de sportdag kost vijf Euro.

Inschrijven voor de sportdag kan via http://www.rijnlandroute.nl/festival Voor de 22ste kunnen belangstellenden via dezelfde site hun mailadres achterlaten om een seintje te krijgen als de inschrijving in april start. Alle informatie over het festival is ook op genoemde site te vinden.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter