Nieuws
CPC-loop beperkt bereikbaarheid Den Haag

Morgen, zondag 10 maart, vindt in Den Haag de CPC-loop plaats. Het evenement zorgt voor afgesloten wegen, en andere routes voor sommige trams en bussen. Start en finish zijn op de Koningskade, met het Malieveld als ‘centrum’ van het evenement dat voor de 48ste keer wordt gehouden.

Op zondag start om 09.15 de jeugdloop (kinderen tot 10 jaar) van 1 kilometer gevolgd door: 10.00 uur 1 kilometer voor mensen met beperking; 10.30 uur jeugdloop 2,5 kilometer (kinderen 8-12 jaar); 11.00 uur vijf kilometer loop; 12.00 uur tien kilometer loop; 14.00 uur halve marathon.

Voor de 10 kilometerloop en de halve marathon wordt steeds een deel van de route afgesloten. De route loopt door Scheveningen, Segbroek en het centrum. Verkeer wordt omgeleid. De Koningskade is zondag tussen de Javastraat en Zuid-Hollandlaan dicht tussen 05.00 en 18.00 uur; het deel van de kade tussen Zuid-Hollandlaan en Bosbrug is dicht tussen 05.00 en 19.00 uur.

De Koningstunnel is zondag tussen 05.00 en 18.00 uur dicht. Men kan alleen nog vanaf het Voorhout de tunnel in, richting Lekstraat/Binckhorst. Voor het verkeer zijn er een drietal omleidingsroutes ingesteld vanwege de CPC-loop:

= Binckhorstlaan – Mercuriusweg – Neherkade – Calandstraat, Vaillantlaan;

= Lekstraat – Weteringkade – richting Rijswijkseplein;

= Lekstraat linksaf richting Schedeldoekshaven.

Op de Zuid-Hollandlaan en de Raamweg is in de richting Scheveningen wel beperkt verkeer mogelijk.

Het evenement zorgt ervoor dat de trams 1, 3, 9, 15, 17 een andere route rijden net als de bussen 20, 21, 22, 23, 24, 28.Tram 12 rijdt tijdelijk niet. Via de site https://www.htm.nl/ is nadere informatie beschikbaar. Toets in de zoekbalk CPC-loop.

Op station Den Haag CS wordt gewerkt aan de sporen. Er rijden op zondag geen treinen. (illustraties NN CPC)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter