Nieuws
Medische sponsor VCC

In het streven ook de medische zorg rondom de eerste teams verder te professionaliseren heeft Voorburg Cricket Club een sponsorovereenkomst gesloten met ACS. Het bedrijf zal periodiek de cricketselecties van de landskampioen monitoren en indien nodig spelers behandelen. Het bedrijf zal de komende drie jaar optreden als medisch partner van VCC en te zien zijn als rugsponsor op de shirts van alle VCC-teams.

In de cricketsport wordt veel gevraagd van het lichamelijk gestel; denk bijvoorbeeld aan fastbowlers die hun rug zwaar belasten. Daarom is de behoefte aan deskundige preventieve en curatieve zorg groot. Professionals die geoefend zijn in het herkennen van stoornissen waardoor het lichaam niet goed functioneert en daarop kunnen ingrijpen, kunnen heel veel toevoegen in het fit maken en houden van de selectiespelers.

Barend Oosthuizen, eigenaar van ACS: ,,Als Zuid-Afrikanen zijn we natuurlijk bekend met de cricketsport en de soms extreme belasting die het spelen van veel cricket met zich meebrengt. Toen wij in contact kwamen met de club, waren we onder de indruk van de inspanningen en ideeën van de club om steeds een stapje te zetten naar verdere professionalisering. Wij zijn blij dat we daar met onze medische kennis en kunde iets in kunnen bijdragen. We hopen via VCC onze naamsbekendheid te kunnen vergroten en tegelijkertijd bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de cricketsport die ons nauw aan het hart ligt.”

Richard de Lange, voorzitter VCC: ,,De medische zorg is naar onze mening nog een ondergeschoven kindje in het landelijke topcricket en we zijn ervan overtuigd dat ACS daar voor onze selectie verandering in aan kan brengen. ACS zal zich direct met de selecties gaan bemoeien, maar ook niet-selectiespelers kunnen bij ACS terecht voor behandeling.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter